суббота, 30 декабря 2017 г.

Поради для тих, хто вперше вибирає автобусний тур Європою



Я колекціоную не речі, а враження.
Вітаю всіх у моєму новому блозі! Тут можна буде прочитати про мої враження від різноманітних подорожей Європою, знайти деякі корисні поради від людини, яка сама їх свого часу шукала на просторах Інтернету.) І, звичайно, подивитися фото якихось цікавих місць та усілякого такого різного.) Писати буду тією мовою, на яку прийде натхнення - українською, російською або англійською. Тож почнемо.)
Сьогодні я коротенько, сторінок так на ..дцять, розповім про переваги та недоліки подорожування до Європи автобусом, купивши тур у агенції.) Пост для тих, хто планує свою першу подорож і ще у пошуках правди.)
Звичайно, перша перевага - обирайте такий тур, якщо ви боїтеся літати. А такі люди є. Тож сміливо купуйте тур у якій-небудь туристичній кампанії і вирушайте у подорож. Турагентство я обирала довго і прискіпливо. Читала відгуки на різних ресурсах. Зокрема, на Турправді. Їздила в тури два рази. Гіди були непогані. Правда, автобус другого разу трапився з поламаним кондиціонером. Був липень.) Тож тут вже як повезе. Вибирала такий тур, щоб до кордону їхати потягом, тому що дуже важко по наших дорогах подорожувати автотранспортом, якщо їхати добу без сну. 
Друга перевага - вас возять по всіх місцях, все розказують і показують.
Недолік: треба швидко бігати за гідом.)
Третя перевага - не треба стояти в чергах до музеїв та інших цікавих місць, все заброньоване на певну годину гідом. А звичайні туристи часто стоять по 2-3 години і більше. Сама стояла, знаю.)
Недолік - якщо десь дуже сподобалось, немає багато часу на дослідження місця, гід чекати не буде. Якщо дадуть трохи часу на самостійні оглядини - добре, але інколи на це часу не було.
Четверта перевага - готелі за більш-менш нормальну ціну. Вони в більшості були за містом або далеко від центру, тож якщо немає автомобіля, дістатися туди самостійно пізно ввечері було б важко. А так і відвезуть, і звідти заберуть. 
Недолік - залежиш від програми екскурсій. І по часу, і по місцях. Хоча можна не ходити на екскурсії з гідом, а обрати свій маршрут. Але гроші, заплачені за тур, не повертають, якщо ви не відвідували ті екскурсії. Тож вибір за вами.
Я обирала той маршрут, що найбільше мене цікавив з точки зору запропонованих країн та екскурсій. Я їздила на всі факультативні також. Збирала гроші п'ять років на свою першу поїздку. Але вона була дуже вдалою.) Ціна була одним із основних критеріїв. Тож подорожі я обрала недорогі, але цікаві.
П'ята перевага - їдеш автобусом - дивишся у вікно, отримуєш нові враження, більш повне уявлення про країну складається.
Недолік - втомлюється тіло, особливо якщо в кого проблеми з опорно-руховим апаратом.
Я вибирала тур, в якому не було нічних переїздів. Виспатись, щоб на ранок бути притомною і могти щось сприймати - це важливо. Ну, для мене, наприклад. Також обирала такий тур, де переїзди з місця на місце були не дуже довгі - максимум 5 годин. Вираховувала маршрут за допомогою корисного сайту "DELLA автоперевозки". Бо не хотілося витрачати час на довгу дорогу замість ходити по визначних місцях і милуватися містами.
Ну от, наче, і все. Будуть питання - пишіть.
Гарних вам подорожей!

Комментариев нет:

Отправить комментарий